HUMANISTBLOGGEN: Påstådda mediet Terry Evans misslyckas i TV

FRÅN HUMANISTBLOGGEN 6/12, 2011

Klippet ovan visar det påstådda mediet Terry Evans som är ett av Sveriges mest kända påstådda medium. Här ”läser han av” en stackars mamma som förlorat tre av sina fem barn i tsunamin 2004 på ett högst osmakligt sätt. Den sorgetyngda mamman försöker ge Terry information men Terry misslyckas det grövsta denna gång med sin uppenbara cold reading.

Till slut måste Caroline Giertz ge Terry Evans bilder så att han ska kunna ta någon poäng. Trots detta är det en medioker uppvisning av fiskning och cold reading-tekniker. Man kan bara tänka sig hur hela seansen såg ut oklippt och innan Caroline Giertz klippare klippte bort de allra värsta missarna.

Enligt en artikel i Aftonbladet omsätter Terry Evans två bolag sex miljoner kronor på detta uppenbara bedrägeri. Folk betalar villigt för att bli lurade rakt av och tro att Evans kan prata med de döda (vilket man i och för sig kan, problemet är att de döda inte talar tillbaka).

Men trots detta klipp ovan (som gick i svensk tv), artikeln i Aftonbladet mm sluter sig Terry Evans troende runt honom ännu mer. Andeprat är tyvärr hett i Sverige i dag och de påstådda mediumen blir som stora sektledare där dennes lärjungar prisar översteprästen vad denne än gör.
Kopplingen till sekter är inte långt. Översteprästen mässar och de troende lyder men akta dig för att ifrågasätta översteprästen för då försvinner all tillstymmelse av ”ljus och kärlek” och det kan bli ytterst otrevligt för den som ifrågasätter.

Vi behöver upplysa folk. Upplysa om att i dag finns det inga mysterier som människan lärt sig förstå som har en paranormal förklaring. Ett sätt är att sprida klippet ovan så så många som möjligt får se det.

Om inte annat bör de troende läsa detta blogginlägg på VoF:s blogg, tänka sig för lite rationellt, öppna sina sinnen och sedan snällt be Terry Evans att testa sina påstådda paranormala krafter.

För det ska väl inte vara några problem, Terry Evans?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s