Cold reading och ursäkterna…

Klippet ovan visar lite vad jag skriver i förra posten; hur paranormalister gör allt för att förminska sina meningsmotståndare i rädslan att bli avslöjade.
Vi får se lite från Doris Collins storseans också. Känns inte en hel del igen från andra påstådda medium?
You bet!
Det är inte ens cold reading de gör. De babblar bara på och får folk att bekräfta sina egna upplevelser. De som går på storseanser vill bekräfta sin bias och hjälper så gott de kan själva. Inte så konstigt att påstådda mediet ”visste något som bara jag visste”. Jag har själv suttit med ett medium och gjort exakt samma sak.

Men det är ett intressant klipp i många avseenden.Speciellt detta med vad vi glömmer som sagts och bara kommer ihåg träffarna. Vi ger oss själva falska minnen.

Men hur rätt har dessa påstådda medium. Titta på detta klippet med påstådda mediet Maureen Flynn.
Det intressanta sker ca 4:30 minuter in när mannen Maureen ”läst av”. Han var nöjd med 30 minuters läsning där hon gav honom – enligt honom – ”ett halvdussin namn” där inte alla stämde. Men var det ett halvdussin? Var det bara 6 eller 9 namn hon nämnde?
Nope, 37 namn sa hon förutom bokstavsorden och andra liknelser. Menvi glömmer missarna och kommer ihåg de (eventuella) träffarna… om vi inte hjälper påstådda mediet med namnen utan att tänka på det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s