Telefonmedium…

Safaridump001

Här ovan fanns tidigare ett YouTube-klipp där nedanstpende spågumma ifrågasattes. Plötsligt har detta klipp försvunnit från YouTube med orsak att det ”trakasserade, hotade eller mobbade”. Synnerligen konstigt val då det påstådda mediet bara gjorde bort sig. De är makalösa på att städa bort pinsamheter dessa paranormalister. Vi hoppas att klippet dyker upp på annan plats då det visar bedrägerierna och de dåliga försvaren av dessa bedrägerier.

Detta klippet seglade nyss upp på YouTube.
En kvinna ringer till ett telefonmedium. Hon pratar med detta påstådda medium ett bra tag, vilket kostar en hel del i avgifter.

Skillnaden är att kvinnan spelar in hela samtalet och la ut det på nätet.
Man kan ju höra att detta påstådda medium kör med de vanliga barnumutalanden som alla påstådda medium använder sig av. Notera också ilskan som uppstår när kvinnan ifrågasätter detta påstådda medium. Ganska vanligt att höra och alltid samma bortförklaringar.

Intressant är också att läsa kommentarerna till detta klipp. Tog inte lång tid innan påstådda mediet själv, Charlotta Lönndahl, dök in i kommentarsfältet. Hon börjar med förtalskortet och att det hela är ”redigerat”

Safaridump002

Till sist kom det vanliga ”tack för reklamen”-kortet också:

Lustigt också att hon mitt i allt byter användare på YouTube? Nåväl, läs gärna kommentarerna på klippet på YouTube.

Bra initiativ, tycker jag, att spela in och visa upp hur det går till i den här branschen.

Här när jag var med i Plus förra året i ämnet telefonmedium…

UPPDATERING APRIL 2016: Tre år efter denna bloggpost skrevs återkom Charlotta Lönndahl via Facebook och önskade att denna bloggpost skulle raderas. Konversationen kan du läsa här.

Annonser

14 reaktioner på ”Telefonmedium…

 1. Ja man tycker dom ”stora” är dåliga (Terry, Ranehag, Jörgen mfl) När man hör detta så hör man att det antagligen är en som gått någon ”utbildning” hos någon av dom, och försöker köra typ deras stil – det är samma dåliga floskler precis. Fast ännu sämre…

 2. Riktigt bra reportage från plus, nyktert och fokuserat. Jag önskar dock att de kanske lagt någon mer minut på att förklara de vanligaste tricken för att verkligen få folk att förstå varför det är bluff. Men som sagt, bra och sakligt, och även bra insats av John.

 3. Jo, det är alltid lite för lite tid.
  Det gjordes en webbspecial där jag kör cold reading på programledaren. Finns på Plus sida på SVT.se fortfarande tror jag..
  Men i dag använder inte påstådda medium ens cold reading. Det räcker med shotgunning och barnumuttalanden. Så verkar det vara konsekvent hos alla i dag.

 4. Det är i grunden bra att fuskare avslöjas men ganska ointressant debatt för oss som vet att det paranormala existerar. Det är som att bara koncentrera debatten om vetenskap till fuskande eller korrupta forskare. Kanske löpsedelintressant men, tjaa…

 5. Charlotta Lönndahl har ingen utbildning i någonting! Hon är en psykisk sjuk person som plötsligt för något år sedan var ett ”medium” och Terry tog hennes uttalanden om att hon gått kurs för honom på stort allvar. Jag har väldigt mycket att berätta gällande både Charlotta Lönndahl och spålinjer och lider med alla stackare som får betala dessa summor av att ringa såna som henne. Det dom flesta inte vet om är att man kan reklamera samtalen som man inte vill betala för och för att berätta om spålinjer, hur det fungerar, varna och nå ut med att dom kan reklamera osv. kommer jag strax att skriva om i en blogg och jag hoppas på samarbete att nå ut till så många som möjligt. Kan ju även tillägga att jag själv har provat på jobbet på spålinje. Mvh Linda

 6. Det värsta är att hon nu också ha verkat kontaktat youtube eller nått för att videoklippet är borttaget :s

  Den här människan behöver seriöst spärras in av många olika anledningar. Tyvärr så är detta min såkallade svärmor och både jag och min sambo ( HENNES SON! ) har fått lida och kämpat väldigt mkt pga henne . Hon anklagade b la hennes egna son för mordförsök bara för att hon fick panik för att hon förlorade ”arbetskraft och pengar ” om vi flyttade därifrån för hon har såna skyhöga skulder så det är läskigt.
  Min sambo som tur va va väldigt smart när dessa anklagelser kom och har allt inspelat på sin telefon från dag 1. Hon ställde till med ett himla rabalder med polis och försökte göra allt för att få honom i fängelse och för att sära på mig och han. Men som sagt det som har räddat han/oss är pga allt han har filmat och spelat in ..

  Det finns så mkt att berätta om Charlotta Lönndahl så att man nästan kan skriva en bok.
  Det viktigaste är att folk blir varnade för att den här människan är både sjuk och farlig och jag gör den bedömningen av vad jag har sätt och så som jag känner henne att hon är kapabel till att göra vad som helst för att få sin vilja igenom …

 7. Ping: #43 – Sommar, sommar, sommaravsnittet | Radio Houdi

 8. Ping: #43 – Sommar, sommar, sommaravsnittet | Anders Hesselbom

 9. Ping: Telefonmedium återkommer | John Houdi - En skeptisk vy

 10. Det är helt uppenbart att woowoo-branschen och dess bluffmakare är störda och sjuka på mer än ett sätt.

  Kvalitetsribban i woowoo-världen ligger på¨extremt låg nivå. Eller som John Houdi skriver i en kommentar: ”Men i dag använder inte påstådda medium ens cold reading. Det räcker med shotgunning och barnumuttalanden.”

  Woowoo-troende uppvisar – även som vuxna – överlag samma gullibilitet (naivitet och lättrogenhet) som fem år gamla barn. Känslor tillmäts högre bevisvärde än kalla/hårda evidensbaserade fakta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s