Prata med de döda: James Van Praagh Testad

Det här klippet är helt underbart, fascinerande och tragiskt på samma gång.

En privat sittning med ett av världens mest kända påstådda andemedium – James van Praagh. En sittning som tas isär och där olika coldreading-teknikerna, som påstådda medium använder sig av, förklaras till punkt och pricka på ett ödmjukt sätt.

James van Praagh är en av USA:s absolut mest kända påstådda medium. Han är ofta på tv, gör ofta stora föreställningar där han påstår sig prata med de döda (och de döda pratar tillbaka) i storseanser i stora arenor. Han har även svindyra konsultationer on-line via Skype med folk som är villiga att betala för att bli avlästa och få illusionen av att Praagh pratar med de döda. Det är en sådan session med van Praagh – för $700 – som Miklos Jako delar med sig av.

Miklos Jako är en pensionerad fd lärare som hela sitt liv har utforskat religion och liknande  hela sitt liv. Han har skrivit en bok med namnet Confronting Believers (Infinity Publishing). Det intressanta i det hela är att – i slutet av klippet – berättar att han är teist och tror på att själen lever vidare. han klarar bara inte av charlataner som lurar folk (och vem gör det egentligen?). Läs mer om Miklos Jako på hans hemsida confrontingbelievers.com

En intressant sak som Miklos säger är också att om den bästa av alla påstådda andemedium gör så här många missar och kommer knappast med något av värde, så måste de mindre, mindre kända och sämre påstådda andemediumen vara ännu sämre.

Detta gör att det är intressant att se klippet ovan, förstå teknikerna som används och sedan lyssna på de mest kända svenska påstådda andemediumen. Lyssna t ex på seanser av Terry Evans, Jane Lyzell, Benny Rosenqvist och gör dina egna slutsatser om de verkligen har kontakt med de döda och de döda pratar tillbaka.
Gör sedan din egna slutsats om du tror att de mindre kända andemediumen är bättre eller sämre på kontakt med de döda … Eller läser de bara av sina kunder med cold reading-tekniker som Sherlock Holmes var så bra på?

Annonser

2 reaktioner på ”Prata med de döda: James Van Praagh Testad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s